Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Primitiivitaideryhmä Nyt Riitti!

Nyt Riitti! ammentaa vanhoista perinteistä ja luo uutta, nykyajan haasteisiin vastaavaa rituaali- ja taidetoimintaa. Haluamme omalta osaltamme edistää elämää kunnioittavaa maailmankuvaa ja kulttuuria.  Teemme pääasiassa esityksellisiä rituaaleja sekä kantaaottavia performansseja. Ryhmän ihmisjäseniä ovat taiteilija Isla Peura, eräopas Osma Naukkarinen sekä vaihtelevat vierailijat. Ihmisjäsenten lisäksi esityksiä ovat toteuttamassa mm. elävä tuli, puut, tuuli ja aurinko.


Primitiivitaideryhmä Nyt Riitti!: Suunta
(Loitsuperformanssi)

Vallitseva elämäntapa ja maailmankuva eivät pitkällä aikavälillä pidä elämää yllä vaan tuhoavat sitä. Tilanteen korjaamiseksi, kestävämmän kulttuurin synnyttämiseksi, on tiedon ja järjen lisäksi kaivettava aineksia myös suoraan elämän alkulähteestä eli luonnosta sekä omasta alitajunnastamme. Esitys pohjautuu vanhaan suomalaiseen loitsuun, jota on käytetty metsään eksyessä. Mistä löytyisi uusi suunta eksyneelle ihmiskunnalle?

Työryhmä:
Isla Peura, Osma Naukkarinen

Esitykset:
LeikattuJA - Kantaaottavan teatterin festivaali, Teatteri Miilu, Jyväskylä  20.7.2016
Burning ART  festival. Malakta Art Factory 30.9.2016

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Primitiivitaideryhmä Nyt Riitti!:JuuretON - luopumisrituaali

Työryhmä: Isla Peura, Osma Naukkarinen, Tanssiteatteri Krampin Kaikuja - Juuriltani -työryhmä

Esitykset: Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen YT-Luopumisfestivaali, Teatteri Miilu 25.2.2017

"Isla Peura Nyt Riitti! -ryhmineen osallistui Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen YT-Luopumisfestivaaleille 2017, jossa ryhmä teki ansiokasta yhteistyötä Tanssiteatteri Krampin kanssa. Ryhmä toi festivaalille vahvan rituaalitaide-esityksensä, jonka shamanistinen tunnelma vei teatterin juurille ja esitti näkökulman siitä, miten suomalaisina voimme ammentaa omista perinteistämme voimaa myös nykypäivään. Myös luontoa kunnioittava suhtautumistapa välittyi rituaalista kestävän elämäntavan mallina, johon on helppo sitoutua itsekin."

- Laura Häkkinen, Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen puheenjohtaja, festivaalijärjestäjä