Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Tanssiteatteri Kramppi: Kaikuja - Juuriltani

"Kuka minä olen kuoreni alla? Missä ovat juureni, ja miksi olen syntynyt tänne elämään? Kun kaivan tarpeeksi syvälle, mitä löydän?

Ympäri maailman, niin Persian lämmössä kuin täällä Pohjolan perilläkin, esivanhempiemme muinaiset tietäjät etsivät vastauksia sisäisen ja ulkoisen maailmamme arvoituksiin luonnon suuresta tajunnasta. Tätä viisautta on tallentunut pyhiin kirjoituksiin, runoihin ja lauluihin. Vaikka olen unohtanut kielen, jolla vanha viisaus on ajateltu, voin yhä kuulla siitä kaikuja. Kuulen sen kuusen latvoissa, veden virtauksessa, maan tummassa mullassa.

Ei sanat salahan joua,
eikä luottehet lovehen.
Mahti ei joua maan rakohon,
vaikka mahtajat menevät.

Minun ei tarvitse unohtaa. Voin tukeutua juuriini ja vahvistaa niitä. Katkaista pois vanhat ja käpristyneet juuret ja antaa uuden kasvaa tilalle. Muisti palautuu. Olen elävä ja hengissä. Olen osa olevaa.
"

Jyväskyläläisen Tanssiteatteri Krampin esitys Kaikuja - Juuriltani koostuu pohjoisen luonnon innoittamista laulusävellyksistä, rummutuksesta ja loitsurunoista, tanssista valojen ja varjojen kanssa sekä improvisoidusta musiikista kanteleella ja persialaisella santourilla.


Työryhmä:
Ohjaus, musiikin sävellys ja sanoitus: Minna Myllymäki
Laulajat: Heli Kangaspunta, Minna Myllymäki, Kaisa Perämäki
Loitsijat: Osma Naukkarinen, Isla Peura
Tanssijat: Gila Heimonen, Heli Kangaspunta, Kaisa Perämäki, Ella Valkola
Improvisoitu musiikki: Olga Kolari, Farshad Sanati
Valokuvat ja visuaalinen ilme: Isla Peura


Esitykset:
Pekka Ervast -temppeli, Jyväskylä, maaliskuu 2017
Kaustinen Folk Music Festival, heinäkuu 2017


"Tanssi muotoutuu kurottuvien käsien ja vertikaalisesti ojentuvien hahmojen yksin tai yhteyttä tunnustelevina tapahtuvaksi liikkeeksi. Luin teosta muistutuksena luonnon ja samalla ihmisen yhteisistä juurista. -- Shamanistiset loitsut ja nahkoihin puetut eläin- ja ihmishahmot korostivat ikiaikaista tietoa kaiken olevaisen ykseydestä."
(Arvio Keskisuomalaisessa 19.3.2017)